*
citesti...
Tot felul

Patru ani de marșuri cu bicicleta. Și la mai mulți!

Ar fi complicat să mai povestesc și pe-aici cum l-am primit eu pe Bucifal cadou de ziua mea de la colegii mei superi-duperi și cum Anca și Emil sau Emil și Anca (să nu se supere nici unul) m-au învățat cu vorbe bune și ocări cu duiumul să-l strunesc sau cum Mihai mi-a umflat roțile și l-a primenit, iar pe Magda am înnebunit-o cu probatul căștilor prin magazine (îs pretențios, nu-s eu de ici de colo). Și ar fi și inutil. Cei care sunteți bicicliști știți cum e, cei care nu… abia aștept să aflați.

Dar cel mai biciclist m-am simțit azi. Practic, nebun de cap cu tot felul de lucruri, uitasem complet că marșul – la care mă duc ca bunica la biserică – se ținea azi și nu în ultima joi a lunii, ca de obicei. Bine, azi a fost zi mare: s-au împlinit patru ani de marșuri ale bicicliștilor clujeni și a fost la luuume. Trebuie să fi fost spre 300 de oameni sau peste, de la copii de cinci-șase ani la curajoși domni și frumoase doamne. A fost o minunăție de marș. Cum eram așa mulți, sigur că și nervii șoferilor s-au îndoit, ba unii chiar au încercat să-și bage botul (mașinii) în cordonul condus de Geza Groller și închis de Radu Mititean. Dar satisfacția era cu atît mai mare cînd nu reușeau. Evident. Așa ne mai vărsăm și noi frustrările – ați zice – că tot sîntem băgați în toate bordurile și simțim toate gropițele lui Apostu… a posteriori 🙂 (Spre deosebire de confrații săi născuți pe vremea cînd nu mai exista Zidul Berlinului, Bucifal are și el o vîrstă. Nu degeaba scrie pe el Westdeutsches Markenrad).

Dar să revenim la bunele noastre. Îți crește inima cînd vezi că atîta lume vine să susțină o cauză care eu chiar cred că va cîștiga: mersul cu bicicleta prin Cluj, oraș și-așa sufocat de trafic și lipsa de parcări. Doamne-ajută însă de cîteva piste-piste, nu încropituri ca multe din astea de acum. Și asta pentru că bicicliștii sînt frumoși, sănătoși și mult mai veseli. Așa cum ar trebui să fie toată lumea. Deci luați-vă bicicletă, cască și ce mai aveți nevoie și ieșiți la plimbare. Și, în ultimele joi din fiecare lună, haideți cu noi la marș!

Dacă vreți să intrați în marea familie a bicicliștilor clujeni, verificați reactieinlant.ro să vedeți cînd sînt întîlniri sau să ne vedeți în poze și filme. Pe cai!

Reclame

Discuție

Un gând despre &8222;Patru ani de marșuri cu bicicleta. Și la mai mulți!&8221;

  1. Frumos, peste o luna sper sa ne adunam 1000 ! 🙂
    P.S. Daca aveti un telefon dotat cu o camera foto, faceti cateva poze domnilor (doamnelor) care si’au parcat masinile pe pistele destinate exclusiv ciclistilor, si urcati’le aici: http://cluj_napoca.mybikelane.com, dar neaparat sa se vada si numarul de inmatriculare, care se poate completa cand urcati poza. Clujul a strans, cu ajutorul a 29 de membri (la ora actuala) 190 de poze!

    Scris de Peter | Septembrie 23, 2011, 9:02 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Actualizări Twitter

  • RT @simonpegg: Ha I wrote 'waste' instead of 'waist'. Must have seemed a bit hard on myself. If you get my meaning.> 4 years ago
  • INJUST: Daca ma-ta are cratima, mama de ce nu are?> 5 years ago
  • Pierdut vointa sa muncesc. Ofer recompensa. In caz contrar, o declar nula!> 5 years ago
  • La asta nu m-am gandit. pentru #cluj . Ce inseamna un @danielrus la casa omului. As adauga baruri pe pontoane in unele zone de pe Somes.> 5 years ago
  • deja al doilea joc de cuvinte la care s-a mai gandit cineva inainte. call me mr. originality... si totusi the duck knight rises?> 5 years ago
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: