*
citesti...
Filme, Filme românești

Ce vedem în octombrie la Comedy Cluj?

După cum vedeţi în dreapta, am pus un afiş de la festivalul de comedie care, anul acesta, a ajuns la a doua ediţie. Cum anul trecut îmi prindeam urechile prin alte părţi şi nu am prea putut ajunge, anul ăsta o să văd mai mult decît la prima ediţie.

Am răsfoit programul şi am reţinut aşa:

1. O să fie patru filme de Geo Saizescu, regizor român de comedie care a lucrat mult din anii 60 pînă prin 90, după care a mai dat un fîs de „Păcală se întoarce” în 2006. Oricum, pasionaţii de film românesc au şansa de a vedea pe marele ecran „Doi vecini” (filmul de debut – 1958 – cu Birlic şi pe textul lui Arghezi), „Balul de sîmbătă seara” (1968 – cu Anna Szeles, Cotescu, Fotino, Papaiani şi Puiu Călinescu), „Secretul lui Nemesis” (1985 – cu Gheorghe Dinică, Ileana Stana Ionescu, Rodica Popescu Bitănescu, Stela Popescu şi Papaiani) şi „Păcală” (1974).

2. Tot român e şi regizorul filmului „La cap, la bani, la oase”, Cristian Comeagă, dar e cunoscut mai ales pentru munca de producţie la cîteva din filmele de succes ale lui Nae Caranfil. Acum cîteva luni, comedia asta de doi lei a mai rulat la Cluj, într-o variantă nefinisată se pare, la Galactoria. E, cum să vă spui?, un fel de Lock Stock… cu recuperatori – unul basarabean şi celălalt român, mai mulţi mafioţi şi-o piţipoancă. De evitat dacă nu vreţi un film DE care să rîdeţi copios.

3. Voi avea ocazia să văd o comedie care nu credeam că va mai ajunge la Cluj, „Kabluey”, de şi cu Scott Prendergast, alături de Lisa Kudrow (Phoebe din „Friends”). Despre film puteţi citi mai multe AICI.

4. Ştiu pe cineva care o să dea cu uşa cinematografului de perete să-l vadă pe Jim Carrey mozolindu-se cu Ewan McGregor în „I Love You, Phillip Morris”. Şi nu, nu e gay, deşi probabil toată comunitatea o să fie acolo =)).

5. O altă comedie care ar fi trebuit să ajungă în Cluj, dar s-a rătăcit pe drum, „Nuntă în Basarabia”, în regia lui Napoleon Helmis, e în program.

6. Buster Keaton va lua anul acesta locul lui Tati, fiind unul dintre invitaţii speciali ai festivalului, cu „Generalul” (1926) şi „Steamboat Bill Jr.” (1928).

7. Comedia maghiară este foarte bine reprezentată, cu destul de multe titluri.

8. Un film pe care eu unul îl vînez demult, cu Philip Seymour Hoffman, în regia lui Richard Curtis – „The Boat that Rocked” o să vină la Cluj… yupiii!

Festivalul Comedy Cluj va începe din 8 octombrie şi pînă în 17 în jur de o sută de filme vor rula la Republica, Arta şi Victoria.

Şi, la final, secvenţe din cîteva filme care mi-au prins ochiul:

– La nuit fantastique, Franţa, 1942


– Hipsters, Rusia, 2008


– Muzika, Slovacia, 2008

– Ma vie en l’air, Franţa, 2005

– Les Barons, Belgia, 2009


Reclame

Discuție

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. Pingback: Tweets that mention Ce vedem în octombrie la Comedy Cluj? « urbanlightz -- Topsy.com - septembrie 19, 2010

  2. Pingback: Comedy Cluj 2010 | Evenimente din Cluj Napoca - septembrie 21, 2010

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Actualizări Twitter

  • RT @simonpegg: Ha I wrote 'waste' instead of 'waist'. Must have seemed a bit hard on myself. If you get my meaning.> 5 years ago
  • INJUST: Daca ma-ta are cratima, mama de ce nu are?> 6 years ago
  • Pierdut vointa sa muncesc. Ofer recompensa. In caz contrar, o declar nula!> 6 years ago
  • La asta nu m-am gandit. pentru #cluj . Ce inseamna un @danielrus la casa omului. As adauga baruri pe pontoane in unele zone de pe Somes.> 6 years ago
  • deja al doilea joc de cuvinte la care s-a mai gandit cineva inainte. call me mr. originality... si totusi the duck knight rises?> 6 years ago
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: