*
citesti...
Filme, TIFF 2010

TIFF 2010.9 Competiţie – Unora le place swingul

Soluţia raţională. E un succes garantat?

uedia, patria unora dintre cele mai frumoase filme pe care le-a dat cinematografia europeană. Suedia, ţara natală a patru adulţi, trecuţi de 50 de ani, care se îndrăgostesc ca nişte copii. Dar cum, la 50 de ani, copilăriile se spune că s-au dus şi capul pare mai bine aşezat între umeri, eroii noştri vor alege, aşa cum se şi cade, „O soluţie raţională”. Un film de debut al regizorului Jorgen Bergmark, dacă nu ne gîndim la mai lunga carieră în televiziune şi cele cîteva scurtmetraje care au pregătit această primă lansare în lungmetraj.

Dincolo de situaţiile tragicomice, „O soluţie raţională” îi va aduce în faţa spectatorilor de la TIFF pe unii dintre cei mai mari actori, veterani deja, pe care îi are Suedia în prezent. E vorba de Pernilla August şi Stina Ekbland, ambele colege, în vremurile maestrului Bergman, în „Fanny şi Alexander”, dar şi de Rolf Lassgard şi Claes Ljungmark, actori cu decenii bune de film la activ.

Povestea e nebunească. Sau simplă, depinde cum vreţi s-o luaţi. Erland (Lassgard) lucrează într-o fabrică de hîrtie. Acolo are un prieten. Pe Sven-Erik. Acasă, ca orice om cu frica lui Dumnezeu, are o soţie: pe Maj (Ekblad). Alături de ea se prezintă în fiecare săptămînă la biserică pentru a învăţa cuplurile cum să convieţuiască. Pentru că el şi Maj o ştiu mai bine. Iar printre aceste cupluri se află şi bunul prieten Sven-Erik şi noua sa soţie, Karin (August). Şi deja totul e pregătit pentru un fel de patrulater amoros care fie se îneacă în rîs sau dramă de cuplu. Asta rămîne să judecăm fiecare, după ce-l vedem şi-l votăm în competiţia de la TIFF.

Anunțuri

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: