*
citesti...
Filme, Filme românești

Nobleţea micilor pungaşi vs. abisul relaţiilor

În ceasul al treişpelea, am ajuns şi eu la filmul lui Florin Şerban, „Eu cînd vreau să fluier, fluier” (tot nu-mi dă pace chestia aia cu virgula lipsă din titlu!). Am crezut că e ca la „Avatar”, că spiritele s-au calmat, că toată lumea şi-a spus părerea, a lăudat sau nu şi a mers mai departe. De unde să ştiu că o să declanşez o război în miniatură cînd am zis, făcînd trimitere la valorizarea unui prieten: „Nu-i 4, 3, 2, da’ e mai bun decît Boogie”. Oi, oi!

A urmat o desfiinţare, ca la carte, a filmului lui Şerban. Că e prost jucat, că unele faze-s cusute cu aţă albă, că e absurd să crezi că un puşcăriaş, băiat de cartier, e capabil să-şi piardă cumpătul doar din cauza unui amor inexistent pe cale să nu se împlinească, cine ar ieşi din puşcărie doar să meargă cu una la cafea? Etc. şamd. şa.

Şi dă-i şi luptă!

Cînd dincolo, în schimb, „Boogie”-ul lui Radu Muntean e excelent, Dragoş Bucur şi Anamaria Marinca aşijderea, scenariul e impecabil, sondarea unui cuplu banal din România contemporană e mult mai născătoare de sens şi sensuri şi impactul asupra publicului e un argument covîrşitor.

Nimic de comentat.

Şi totuşi aleg filmul lui Şerban, pentru că m-a făcut să cred, de la un capăt pînă aproape de celălalt, în toată construcţia, pentru că are nişte excelente insule de autenticitate, pentru că a ştiut să-şi dozeze momentele de tensiune şi pentru că mai avem nevoie şi de eroi romantici. Ajunge?

Reclame

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Actualizări Twitter

Eroare: Twitter nu a răspuns. Te rog așteaptă câteva minute și împrospătează această pagină.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: