*
citesti...
Filme, TIFF 2010

TIFF 2010.6 Competiţie – And the losers are: „Gordos”

Deşi poartă pe afiş numele unui regizor care a fost apreciat în toată Europa, inclusiv la TIFF, pentru lungmetrajul de debut „Azuloscurocasinegro” („Albastru închis aproape negru”), filmul cu care Daniel Sanchez-Arevalo vine anul acesta la Festivalul Internaţional de Film Transilvania cu o comedie slăbuţă, cu un final mai mult decît îndoielnic.

Antonio de la Torre a trebuit să ia proporţii pentru rolul din "Fat People"

„Gordos” („Fat people”) urmăreşte poveştile paralele ale unor graşi şi grăsuţi, dependenţi de mîncare, de sex, de securitate, de fericire. Pasiunile şi slăbiciunile lor se ciocnesc în cadrul unui grup de sprijin, de la care fiecare aşteaptă un singur lucru: să găsească reţeta ideală pentru a-şi transforma corpul într-un obiect dezirabil. Scopurile sînt diverse, reacţiile sînt diferite, iar autorul are curajul să sfideze limitele incorectitudinii politice pentru a obţine un umor de calitate. Totuşi, la un moment dat, scenariul scapă din mînă şi o ia rara pe coclauri, devenind spre final de o banalitate şi un kitsch îngrozitoare. Astfel că şi eforturile actorilor de a-şi duce partiturile, unii într-un mod lăudabil, sînt spulberate de scenariu.

Cu siguranţă că semnătura lui Sanchez-Arevalo şi faptul că e o comedie cu o temă foarte spinoasă va aduce publicul în cinematografele clujene. Cît despre premii şi Trofeul Transilvania, cred că nu vor ajunge pe meleaguri spaniole. Cel puţin nu anul acesta.

Anunțuri

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: