*
citesti...
Filme, Filme românești

Dan Chişu şi-a făcut film de pus pe Youtube

Sursa foto: websitestory.ro

Dan Chişu: actor, scriitor, gurmand, tată de Dakino, producător şi acum şi regizor. „Enciclopedismul” de consum nu-i pune însă pe tavă succesul artistic. Oricît ar înota împotriva noului val românesc, urmărind doar profitul garantat de pe urma demersului lui cinematografic, „Website Story” rămîne un film de raftul doi, salvat de pe al treilea doar de prestaţia a doi actori şi de juma de subiect.

Realizat fără un scenariu, în doar 12 zile, cu personaje create on the spot, debutul în lungmetraj al lui Chişu e o pierdere de vreme pentru cinefili. Totuşi, nu e pentru ei, ci e targetat pentru generaţia Youtube şi ProTv şi pentru fanii reality showurilor cu morală care sînt în vogă pe micile ecrane din România. Un punct interesant al filmului rămîne subiectul: o adolescentă se filmează pentru ca mai apoi să posteze pe Youtube o „spovedanie” despre o crimă pe care a comis-o ca să răzbune moartea unei prietene bune. Fiind într-o anumită măsură responsabilă de întîlnirea dintre Mira (Diana Gursca) şi ucigaşul ei, Laura (Crina Semciuc) face posibilul şi imposibilul – chiar improbabilul –  pentru a-l lichida pe Ficat (Oreste Scarlat Teodorescu).

Dincolo de povestea despre răzbunare, filmul pune, la modul naiv, dar necesar, problema intimităţii şi veridicităţii într-o societate guvernată de telefoane mobile care filmează, fotografiază, de postări pe Youtube şi siteuri de socializare, de realitatea paralelă şi deseori deformată a internetului.

În afară de asta, de cîteva numere de stand-up comedy reuşite, de apariţiile episodice ale lui Florin Piersic Jr. şi Dragoş Bucur şi de prestaţiile de luat în calcul ale tinerei Crina Semciuc şi ale lui Oreste (o gură de aer pentru filmul lui Chişu), „Website Story” nu se ridică peste nivelul artistic al unui videoclip românesc, model care se pare că i-a servit „tînărului” regizor şi pentru scenele excesiv ornamentate cu muzica micului Mozart din Carpaţi. Cine merge să meargă pe riscul lui.

Website Story – Regia şi scenariul: Dan Chişu, Actori: Crina Semciuc, Diana Gursca, Oreste Scarlat Teodorescu, Florin Piersic Jr., Dragoş Bucur


Anunțuri

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: