*
citesti...
TIFF 2010

TIFF 2010.0. Numai mîine nu-i poimîine (UPDATE)

D’amu ni, cum ar zice cineva, mai e fix o lună pînă la deschiderea lu’ TIFF 9. Dintr-o clipă-n alta, oganizatorii o să convoace toată presă, o să scoată afişul de sub tejghea, cei 12 concurenţi, clipul, programul şi, evident, după o maaaaaare chestie de cît îi de secret, invitaţii mega-speciali (care, în ultimii ani, chiar au fost mega-speciali).

Ce se ştie deocamdată despre al nouălea TIFF? Se ştie că începe în 28 mai, cu o proiecţie în aer liber. Dacă anul trecut au fost „Amintiri în Epoca de Aur” 1+2, anul ăsta e Fatih Akin, cu ultimul lui film, „Soul Kitchen”. Cum proiecţia o să fie în Piaţa Unirii, sugestia mea-i s-o facă pe cubul ăla de pînză care-i acoperă pe Matei şi calul lui zburător.

Se mai ştie că, la final, va fi filmul lui Andrei Ujică, „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”, asta ca să fie aşa rotund cu început în TIFF 2009 şi final în 2010. Mai ales că la anul e al zecelea an de TIFF.

Se mai ştie că în seria filmelor mute din care cei de la TIFF s-au obişnuit să facă happeninguri urmează „Dracula” şi „Metropolis”, primul cu muzica făcută de Gary Lucas, cel de-al doilea cu dj-ul Antonio Bras, care a compus ceva special pentru capodopera lui Lang. Fritz Lang.

Se mai ştie că vor ajunge la Cluj filme ale unor realizatori care au făcut „istorie” cu producţiile lor la TIFF-urile anterioare. Cine nu-şi aduce aminte de Noi Albinosul? Sau de Whisky? Dagur Kari şi Pablo Stoll vor reveni cu „The Good Heart” şi, respectiv, „Hiroshima”. Şi cum la TIFF nimic nu e prea mult, organizatorii au anunţat şi hituri semnate de Mika Kaurismaki şi Andre Techine, dar şi două filme pe care, eu, personal, le aştept de ceva vreme: „Precious” şi „Mother”.

Se mai ştie că la Focus s-au ales două ţări diametral opuse, Israel şi Chile.

Se mai ştie că la seria deja consacrată de locuri în care se proiectează filmele se adaugă şi Fabrica de Pensule şi Piaţa Unirii.

Se mai ştiu şi numele a patru dintre cei cinci membri ai juriului. Deocamdată, din partea României, va participa actriţa Monica Bârlădeanu.

Şi se mai ştie că mai sînt cîteva zile pînă la data limită la care: te mai poţi înscrie ca voluntar la TIFF 2010 (1 mai), mai poţi să te înscrii pentru afirmarea ca artist clujean (15 mai) şi mai poţi să intri în echipa de la Let’s Go Digital (1 mai). UPDATE: Cei de la TIFF au anunţat azi că prelungesc înscrierile la Let’s Go Digital pînă în 7 mai.

Şi se mai ştie că surprizele cele mai mari o să fie anunţate abia în luna care vine, aşa că puteţi să vă conectaţi, cum am făcut-o şi eu deja, la TIFF 2010 prin Twitter şi Facebook. Detaliile, ca de obicei, pe site-ul oficial al festivalului.

Reclame

Discuție

Trackback-uri/Pingback-uri

  1. Pingback: TIFF 2010. Numai mîine nu-i poimîine | Blogul FTR.ro - aprilie 29, 2010

  2. Pingback: Tweets that mention TIFF 2010.0. Numai mîine nu-i poimîine « urbanlightz -- Topsy.com - aprilie 29, 2010

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Actualizări Twitter

  • RT @simonpegg: Ha I wrote 'waste' instead of 'waist'. Must have seemed a bit hard on myself. If you get my meaning.> 5 years ago
  • INJUST: Daca ma-ta are cratima, mama de ce nu are?> 6 years ago
  • Pierdut vointa sa muncesc. Ofer recompensa. In caz contrar, o declar nula!> 6 years ago
  • La asta nu m-am gandit. pentru #cluj . Ce inseamna un @danielrus la casa omului. As adauga baruri pe pontoane in unele zone de pe Somes.> 6 years ago
  • deja al doilea joc de cuvinte la care s-a mai gandit cineva inainte. call me mr. originality... si totusi the duck knight rises?> 6 years ago
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: