*
citesti...
Muzică

Welcome to Africa / East Coast to West

Amadou_Et_Mariam__Dimanche_A_Bamako.jpgAm găsit cel mai recent album al duoului din Mali care a răvăşit Franţa şi cam tot vestul Europei: Amadou et Mariam – „Welcome to Mali”. Propulsaţi spre succesul occidental de colaborarea cu Manu Chao, care se pare că s-ar fi îndrăgostit de muzica lor, Amadou şi Mariam şi-au lansat albumul cu primul single – Sabali – care se pare că a prins destul de bine la public. De altfel e şi melodia mea preferată de pe album, aşa că o puteţi asculta mai jos.

„Welcome to Mali” conţine 15 piese, o parte cu un mesaj politic puternic – cuprins evident, în versuri facile, cum e „Ce n’est pas bon” – unele de dragoste sau altele care conţin mici sfaturi „de poche”, cum e „Je te kiffe”. Cel mai plăcut la Amadou et Mariam e soundul african care nu e îngreunat de mesaje hardcore, ci totul e de o naturaleţe şi o simplitate fermecătoare. La fel cum fermecătoare este povestea „cuplului de orbi din Mali”, cum mai sînt cunoscuţi cei doi. Poate că din muzică nu o să vă daţi seama, dar Mariam tocmai a împlinit 51 de ani, în timp ce Amadou se apropie rapid de 55. S-au întîlnit la Institutul pentru Tinerii Orbi din Mali, iar din anii 80 au început să lucreze împreună – evident, după ce s-au căsătorit. Pînă în 2003, cînd i-a descoperit Manu Chao şi i-a ajutat să ajungă la o recunoaştere internaţională, cei doi înregistraseră deja cîteva albume în care combinau sunetele din Mali cu chitarele rockerilor, viorile din Siria, trompetele cubaneze, naiul egiptean, trombonul columbian şi alte instrumente din care au dat naştere bluesului african (astea le ştiu de pe wikipedia). Ascultaţi-i şi sper să vă placă.

Reclame

Discuție

2 gânduri despre &8222;Welcome to Africa / East Coast to West&8221;

  1. in afara k s orbi si lucru asta e induiosator, nu le vad nicio calitate

    Scris de alin preda | Iunie 22, 2009, 10:42 am
  2. au o parte din piese faine… e placut sa asculti instrumentele, mai ales dacă simţi nevoia să schimbi başii, sintetizatoarele sau alte şmecherii de pe scenele rock 😛

    Scris de urbanlightz | Iunie 22, 2009, 1:33 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Actualizări Twitter

Eroare: Twitter nu a răspuns. Te rog așteaptă câteva minute și împrospătează această pagină.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: