*
citesti...
Filme, Filme românești

FutureShorts, absolut bestial

Vinerea trecută am fost la Festivalul FutureShorts, un eveniment pe care n-o să-l ratez data viitoare cînd ajunge la Cluj. Dincolo de veştile bune pe care ni le-au dat organizatorii – că au tot mai mulţi spectatori, că au fost aleşi să coodoneze activitatea pe Europa de Est (mai puţin Ucraina şi Rusia) – a rămas  sală plină de cinefili (la Casa Tranzit) şi o colecţie de scurtmetraje absolut bestiale. Din motive pur afective, preferatul meu a fost animaţia semnată de o britanică, Julia Pott, în 2008, intitulată pe înţelesul tututor „My First Love”. Vocile sînt bestiale, poveştile se întrepătrund foarte bine şi cuplurile – rechinul şi peştele, pasărea şi ursul polar, poneiul şi tigrul, cîinele şi vulpe – arată că autoarea a ştiut să-şi transforme foarte bine personajele în desen. Vi-l dau mai jos, ca să-l puteţi aprecia.

Dintre cele trei scurtmetraje româneşti, cel mai mult mi-a plăcut „Muzica de cameră” al lui Matei Alexandru Mocanu. O minusculă criză de cuplu, într-o cameră de hotel, pe un scenariu scris excelent. Dar, pentru că nu l-am găsit pe youtube, vi-l dau pe cel pe care l-aş pune pe locul doi  – din cele trei – „The Love Marketing”, scris şi jucat de Tudor Chirilă şi regizat de Andrei Sota. Un fel de „Filantropica” de aproape opt minute, cu o teorie a conspiraţiei despre „vînzătorii de dragoste”, din care mi-a rămas în minte replica „Să cînte ceva, nu ştiu, căcat de dragoste…”. Dar îl puteţi vedea cu ochii voştr mai jos.

All in all, Future Shorts-ul de săptămîna trecută chiar  meritat banii – deşi eu am fost invitat – dar nu mi-ar fi părut rău să dau 15 lei ca sp le văd colecţia de filme. Şi poate data viitoare stau şi la after-party.

Reclame

Discuție

Un gând despre &8222;FutureShorts, absolut bestial&8221;

  1. hehe
    uite linkul la ‘muzica de camera’
    http://vimeo.com/2921675

    legat de julia pott, si mie imi place f mult ce face ea, a pornit ca desenatoare, mai ilustreaza si acum, si, ca om, e o fata cu f mult bun simt si imaginatie. zic asta pt ca am avut sansa sa o intilnesc la un screening la ica.

    Scris de ambrablu | aprilie 13, 2009, 1:14 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Actualizări Twitter

Eroare: Twitter nu a răspuns. Te rog așteaptă câteva minute și împrospătează această pagină.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: