*
citesti...
Filme

„O-da!”, pentru Kate

Kate Winslet, Revolutionary RoadÎn noaptea asta Kate Winslet aşteaptă. E a şase nominalizare la un premiu Oscar pentru „cea mai bună actriţă”… în rol secundar sau principal. Anii trecuţi a tras cît a putut, a dat tot ce avea, în două roluri foarte grave, apropiate ca încărcătură şi solicitare actoricească. Alături de Leonardo Di Caprio a făcut parte din familia Wheeler, în Revolutionary Road (Sam Mendes). A jucat-o pe April Wheeler, femeia trădată de o societate întreagă, de soţ, de propriul corp. O imagine puternică într-un film la fel de puternic, unul dintre cele mai bune ale anului trecut.

Kate Winslet, The readerAl doilea rol a fost cel al „teribilei” Hanna Schmitz, din The reader, pentru care e şi nominalizată la al şaselea Oscar. Un film mai slab decît Revolutionary Road, dar poate cu un rol mai complex decît cel al lui April Wheeler. Hanna e o torţionară, ea însăşi victimă a regimului, dar, mai mult decît atît, a propriei neputinţe şi neştiinţe. Din boxa acuzaţilor, fosta gardiană dintr-un lagăr de concentrare, joacă neputinţa însăşi, disperarea şi, în ultimă fază resemnarea totală.

Nu vreau să sune insinuant sau batjocoritor în vreun fel, dar poate ce-mi place cel mai mult la Winslet e tăcerea. E poate actriţa cu cea mai adîncă şi plină de înţelesuri tăceri care există în prezent pe ecran. Tăioasă sau doar gravă, disperată sau neliniştită, tăcerea lui Kate Winslet umple ecranul, emite vibraţia pe care încearcă s-o transmită regizorii. Şi poate, anul acesta, actriţa ajunsă la maturitate deplină va cîştiga primul ei Oscar. Deşi nici nu cred că mai contează în vreun fel.  Sau, cu un schimb de replici din „The Reader”: – Vreu să ştiu dacă ai învăţat ceva… – Am învăţat să citesc.

Anunțuri

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: