*
citesti...
Filme

Anul super-eroilor

2009 nu se anunţă foarte spectaculos în premiere, dacă ar fi să le luăm pe cele anunţate de imdb.com. Mult fantasy, SF şi destul de multe continuări de serii deja consacrate.

Deocamdată, din anunţurile pe care le-am văzut, cel mai mult mă atrage filmul norvegianului Bent Hamer, O’Horten, poveste unui conductor a cărui viaţă e aproape să se schimbe cînd împlineşte 67 de ani. În plus, filmul, deja lansat în Norvegia, are cel mai cool afiş din cîte am văzut postate pentru 2009.

Anul viitor se anunţă însă unul al bărbaţilor, Daniel Craig deschizînd luna ianuarie cu Defiance, povestea a trei fraţi care scapă de regimul nazist din Polonia şi, alături de alţi evrei, încep să ridice un sat în pădurile din Belarus.

Nici Clive Owen nu stă degeaba anul ăsta, fiind cooptat de regizorul lui Michael Clayton într-o altă poveste cu spioni – Duplicity – unde joacă alături de Julia Roberts şi Paul Giamatti. Va fi al doilea film al lui Owen, după ce, în ianuarie, va fi pe marile ecrane americane în The International, alături de Naomi Watts.

Amatorii de tot felul de sequeluri se pot aştepta la un an plin de acţiune. Hugh Jackman merge la originile lui Wolverine în X-Men Origins: Wolverine, Christian Bale împuşcă roboţi în Terminator: Salvation, iar regizorul lui Cloverfield şi al episoadelor pilot din Lost – J.J. Adams – se întoarce în anii buni ai căpitanului Kirk, în Star Trek. Asta, în timp ce căpitanul Picard (Patrick Stewart) va nara un documentar despre migraţia a patru specii de animale: Earth.

Şi ca să ne păstrăm în plin fantastic, pe la sfîrşitul anului, Benicio del Toro va fi muşcat de ceva animal şi va deveni The Wolf Man – film în care vor apărea atît Anthony Hopkins, cît şi Geraldine Chaplin.

Deşi nu-l muşcă nimic, Tom Hanks va bîjbîi prin secretele Vaticanului în ecranizarea romanului Îngeri şi demoni al bestselleristului Dan Brown. Tot cu secrete se vor delecta şi fidelii seriei Harry Potter, anul acesta apărînd Harry Potter şi prinţul semi-pur. Nu mai e mult şi se vor termina şi ecranizările, iar Daniel Radcliffe – care anul ăsta va schimba prefixul – va putea trece la roluri mai serioase.

Mai scumpă la vedere în anii trecuţi, Renee Zellweger se reactivează într-un horror: Case 39, în timp ce Cameron Diaz o să fie starul
ultimului film al lui Nick Cassavetes, My Sister’s Keeper. Ca să rămînem tot în registrul blond, Gwyneth Paltrow va deveni o parte a cuplului din Two Lovers, lansat în februarie. Cealaltă parte este Joaquin Phoenix. Asta pentru contrast.

Reclame

Discuție

Un gând despre &8222;Anul super-eroilor&8221;

  1. Eu, unul, mai astept „Inglourious Basterds” (da, cica asa se scrie…) de la Tarantino si „Wasington” de la von Trier, ambele anuntate deja de o gramada de ani! Si tot de la von Trier mai vreau sa vad „Antichrist”, in 2009.
    Si ar mai fi un „Away We Go” de la Mendes, un „…Kavalier and Clay” de la Daldry, „Shutter Island”-ul lui Scorsese. A, sa nu uit nici de „The Fantastic Mr. Fox” al lui Wes Anderson si, neaparat, „Killshot” de John Madden (lansat limitat in 2008).
    Poate ar fi interesant si Almodovar, cu „Los abrazos rotos”. Mi-e groaza, in schimb, de „Nine”, remake-ul dupa unul din filmele mele preferate, „8 1/2”, cu o gramada de staruri: Day Lewis, Penelope Cruz, Kidman, Judi Dench, Sophia Loren etc.
    Ideea e ca noi sa fim sanatosi si in toate mintile, sa le vedem pe toate. La multi ani tuturor… ok, hai ca zic… cinefililor!

    Scris de Mihai | Ianuarie 1, 2009, 4:27 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Actualizări Twitter

Eroare: Twitter nu a răspuns. Te rog așteaptă câteva minute și împrospătează această pagină.

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: