*
citesti...
Filme

KINEnews – "The Wrestler" pune Leul la podea

„The Wrestler”, ultimul film al lui Darren Aronofsky şi care îl are ca actor principal pe celebrul Mickey Rourke (foto dreapta), a luat Leul de Aur la Festivalul de la Veneţia. Se pare că Rourke, care interpretează un luptător în vîrstă care încearcă o revenire, a impresionat prin prestaţie juriul condus de Wim Wenders, care a regretat faptul că regulile festivalului nu-i permit să îi ofere premiul pentru cel mai bun actor. La Veneţia, un actor care a jucat în filmul cîştigător la categoria cel mai bun film nu poate primi un premiu pentru prestaţia sa.
Leul de argint, pentru cel mai bun regizor, a ajuns în Rusia, la Alexei German Jr., nominalizat pentru „Paper Soldier”, povestea cursei sovietice de a duce primul om în spaţiu.
Premiul special al juriului şi cel pentru scenariu au ajuns la echipa filmului etiopian „Teza”, o poveste despre dictatura din Etiopia, în timp ce actriţa americană Jennifer Lawrence a primit premiul pentru debut. Pentru detalii, consultaţi site-ul oficial al festivalului, aici.

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu